Tanáraink

Varga Enikő

Helen Doron oktató

Helen Doron Gyöngyös Oktatóközpont vezetője

Történetem a gyerekekkel és az angol nyelv tanításával 2004-ben kezdődött, amikor felvételt nyertem a tanítóképző főiskolára, angol szakra. Diplomám megszerzése után Írországban folytatódott az utam, ahol lehetőségem nyílt óvodában dolgozni. Itt nemcsak új játékokat, dalokat ismerhettem meg, a különböző nemzetiségű (arab, indiai, fülöp szigeteki) gyerekek rádöbbentettek arra, hogy milyen egyszerűen és könnyedén sajátítják el az angol nyelvet mindenféle szabályok magyarázása nélkül.

Miután hazajöttem, rátaláltam Gyöngyösön a Helen Doron módszerre, ahol a gyerekek anyanyelvi környezetben sajátíthatják el könnyedén az angol nyelvet - úgy, mintha külföldön élnének. Csodás így tanítani, nagyon szeretem. Szabadidőmben pedig szívesen barangolok, kirándulok, akár itthon, akár külföldön.

Helen Doron tanfolyam elvégzése óta eltelt jó pár év, már több mint 10 :), de a lelkesedés csak nőtt, olyannyira, hogy már nem csak a tanítással, hanem az iskola vezetésével is foglalkozom. Jó látni, tapasztalni, hogy nyelvet elsajátítani könnyedén, vidáman is lehet! Helen Doron diákként Te is elérheted, hogy középfokú nyelvvizsgát szerezz már 14 éves korban!

Névtelen terv (1)
Névtelen terv (1)

Bódi Anita

Helen Doron oktató

/ Jelenleg kislányával GYES-en van 🙂 /

Sokáig nem gondoltam volna, hogy majd a tanári pálya lesz az, amit utamként választok, ami boldoggá tesz és amit örömmel csinálok majd nap, mint nap, hiszen a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem közgazdász diplomát 2018-ban. Az egyetemi éveim alatt 3 nyarat töltöttem az Egyesült Államokban, egy gyermektáborban, ahol a francia Kéttannyelvű gimnáziumi évek után, az angol nyelvet sokkal jobban megszerettem, és rengeteget fejlődtem. Nemhiába, anyanyelvi környezetben tanul az ember a leghatékonyabban.

2018 tavaszán ismerkedtem meg a Helen Doron módszerrel és teljesen lenyűgözött, hogy már az egészen pici gyerekek is kerek, egész mondatokban beszélnek, és mindezt ők sok játékkal, szórakozásként megélve sajátítják el. Azon a nyáron már részt vettem az iskola által szervezett nyári táborokban, elvégeztem a Helen Doron Tanárképző Kurzust, 2018. augusztusa óta pedig teljes állásban tanítok kicsiket és nagyokat a gyöngyösi Helen Doron Oktatóközpontban.

Bódi Anita

Helen Doron oktató

Névtelen terv (1)
Névtelen terv (1)

Breuer Krisztina

Helen Doron oktató

Angol nyelvtanári diplomámat 1996-ban szereztem a Miskolci Egyetemen, majd 1999-ben közgazdásszá avattak a Külkereskedelmi Főiskolán. A Helen Doron csapathoz 2016-ban igazoltam. Elsősorban a nyelviskolába járó idősebb, felső tagozatos gyerekekkel foglalkozom.

A sulin kívül találkozhattok velem nyáron az uszodában, télen a sípályákon, a Mátra erdeit járva pedig bármilyen évszakban.

Azt vallom, nyelvismeret nélkül az ember látóköre és „játszótere” olyan szűk, hogy nem tudja kihasználni a világ nyújtotta rengeteg lehetőséget. Helen Doron nyelvtanárként azt a szabadságot szeretném biztosítani a gyerekeknek, amit az angol nyelvtudás révén élhetnek meg.

Névtelen terv (1)
Névtelen terv (1)

Dér Jenifer

Helen Doron oktató

/ Jelenleg kisfiával GYES-en van 🙂 /

2019-ben, Anglisztika szakon végeztem az Eszterházy Károly Egyetemen. Mindig is tudtam, hogy majd az angol nyelvvel szeretnék foglalkozni a tanulmányaim után, de hogy pontosan milyen területen, az kérdéses volt.

Majd rátaláltam a Helen Doron Oktató központra, ahol teljesen megfogott az angol nyelv ilyen módon való oktatása már a legelső alkalommal, illetve a gyerekek lelkesedése. Emlékszem, az első nap után teljesen feltöltődve értem haza, ami a mai napig tart minden órám után.

Dér Jenifer

Helen Doron oktató

/ Jelenleg kisfiával GYES-en van 🙂 /

Névtelen terv (1)
Névtelen terv (1)

Bakondi Szilvia

Helen Doron oktató

Nagy örömmel tölt el, hogy ezt a csodálatos nyelvet egy ilyen fantasztikus környezetben és módszerekkel taníthatjuk a gyerekeknek. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már gyerekként tudtam, hogy tanár szeretnék lenni. Az angol nyelv pedig egy igazi szerelem számomra, amelyet a 13 éves Egyesült Királyságban eltöltött évek alatt, anyanyelvi környezetben sikerült elsajátítanom. Mivel én nem az iskolák padjait, hanem a praktikus módszereket alkalmazva (amelyeken a Helen Doron módszer is alapszik) tanultam meg az angol nyelvet, élő példáját képezem annak, hogy mennyire sikeres és hatékony ez a nyelvtanítási módszer.

A tanítás mellett jelenleg is tanulmányokat folytatok az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem „Angol nyelv és kultúra tanára – Közösségi művelődés tanár” szakpáron. Nagy-nagy szeretettel várom a közös munkát jövendőbeli tanítványaimmal, akiknek próbálom tudásom legjavát a lehető legsikeresebben átadni. 🙂

Névtelen terv (1)
Névtelen terv (1)

Vargáné Turi Gabriella

Helen Doron oktató

Angol nyelvből társadalomtudományi és gazdasági szakfordító diplomával rendelkezem. Eddigi pályámon mindig kiemelkedő szerepet töltött be az idegen nyelvek használata. Hiszem, hogy a nyelvtanulás által egy teljesen új világ nyílik ki előttünk, megismerünk egy új kultúrát, egy másik ország hagyományait, szokásait. Azon kívül, hogy az alapos nyelvtudás magabiztosabbá tesz, ma már elengedhetetlen feltétele a továbbtanulásnak, a szakmai pályafutásnak, de még egy külföldi utazást is sokkal élvezetesebbé tehet.

A Helen Doron módszer alapja, hogy a nyelvtanulás a gyermekek számára kellemes, élményekkel teli tevékenység legyen, támogató környezetben, játszva, sok-sok biztatással övezve. 2020 szeptembere óta tanítok a gyöngyösi Helen Doron Oktatóközpontban, tanfolyamainkat teljes szívből ajánlom mindenkinek, mert a nyelvtudás kincs, egy életre szóló befektetés.

Vargáné Turi Gabriella

Helen Doron oktató- Jelenleg Gyesen van kislányával

Elérhetőségeink

Elérhetőségeink