Óráink, Tanáraink

Vivimegen

A Helen Doron nyelvórákat főként a délutáni órákban, bölcsőde, óvoda, iskolai tanórák után tartjuk.

4-8 fős csoportjainkban, az életkori sajátosságokat figyelembe véve sok játékkal, mozgással, énekléssel színesítjük óráinkat, így a gyerekek bátran merik használni az angol nyelvet.  A foglalkozások részét képezi az otthoni hanganyaghallgatás is, melyet gyermeke akár fürdés akár játék közben a háttérben hallgathat. Ezáltal minden nap találkozik az óráinkon elhangzott kifejezésekkel, dalokkal és könnyedén elsajátítja azt.

A módszernek és a képzett tanároknak köszönhetően a gyerekek könnyedén elsajátítják az angol nyelvet. 

 

Varga Enikő- nyelviskola vezető

A történetem gyerekekkel és az angol nyelvel 2004-ben kezdődött, amikor felvételt nyertem a tanítóképző főiskolára, angol szakra. Diplomám megszerzése után Írországban folytatódott az utam, ahol lehetőségem nyílt óvodában dolgozni. Itt nemcsak új játékokat, dalokat ismerhettem meg. A különböző nemzetiségű gyerekek rádöbbentettek arra, hogy milyen egyszerűen és könnyedén sajátítják el az angol nyelvet mindenféle szabályok magyarázása nélkül.  Miután hazajöttem, rátaláltam a Helen Doron módszerre ahol a gyerekek anyanyelvi környezetben sajátíthatják el könnyedén az angol nyelvet.

A Helen Doron tanfolyam elvégzése óta eltelt jó pár év, de a lelkesedés csak nőtt, olyannyira hogy már nem csak a tanítással, hanem az iskola vezetésével is foglalkozom.

 Tóth-Zana Vivien

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Tanárképző karán végeztem 2011-ben andragógia szakon. A gyakorlataim során sokat foglalkoztam gyerekekkel, gyermekrendezvények lebonyolításában segédkeztem.
Időközben elvégeztem egy óvodai dajka tanfolyamot, mert mindig szerettem volna gyerekekkel foglalkozni.

Az angol nyelv gyermekkorom óta az életem részét képezte, így mikor rátaláltam a Helen Doron nyelviskolára, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. A felnövekvő generációknak az angol lassan a hétköznapok nyelve lesz, hiszen már szinte elkerülhetetlen, hogy bele ne botoljunk. Mindig is szerettem volna valamilyen hasznos dolgot tovább adni, valamilyen nyomot hagyni a világban, és erre nincs is jobb mód, mint kisgyermekeknek adni olyan tudást, aminek a birtokában magabiztos, a világra nyitott felnőttekké válhatnak.

Bódi Anita

Sziasztok! A nevem Bódi Anita. Talán sosem gondoltam volna, hogy majd a tanári pálya lesz az, amit utamként választok, ami boldoggá tesz és amit örömmel csinálok majd nap, mint nap, hiszen a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem közgazdász diplomát 2018-ban. Az egyetemi éveim alatt 3 nyarat töltöttem az Egyesült Államokban, egy gyermektáborban, ahol a francia Kéttannyelvű gimnáziumi évek után, az angol nyelvet sokkal jobban megszerettem, és rengeteget fejlődtem. Nemhiába, anyanyelvi környezetben tanul az ember a leghatékonyabban. 2018 tavaszán ismerkedtem meg a Helen Doron módszerrel és teljesen lenyűgözött, hogy már az egészen pici gyerekek is kerek, egész mondatokban beszélnek, és mindezt ők sok játékkal, szórakozásként megélve sajátítják el. A nyár folyamán már részt vettem az iskola által szervezett nyári táborokban, elvégeztem a Helen Doron Tanárképző Kurzust, 2018. augusztusa óta pedig teljes állásban tanítok kicsiket és nagyokat a gyöngyösi Helen Doron Oktatóközpontban.

 

Dér Jenifer

Sziasztok! A nevem Dér Jenifer. Anglisztika szakon végeztem az Eszterházy Károly Egyetemen. Mindig is tudtam, hogy majd az angol nyelvvel szeretnék foglalkozni a tanulmányaim után, de hogy pontosan
milyen területen, az kérdéses volt. Majd rátaláltam a Helen Doron Nyelviskolára, ahol teljesen megfogott az angol nyelv ilyen módon való oktatása már a legelső alkalommal, illetve a gyerekek lelkesedése. Emlékszem, az első nap után teljesen feltöltődve értem haza, ami a mai napig tart minden órám után, hiszen eldöntöttem, hogy belevágok, és én is Helen Doron tanár leszek. Elvégeztem a Helen Doron Tanárképző Kurzust és az óta a gyöngyösi Helen Doron Oktatóközpontban tanítom a gyerekeket.