GYIK

Helen Doron brit nyelvész és pedagógus a Helen Doron módszer kidolgozója. Azóta világhírű módszerét 1985-ben fejlesztette ki.
Ez a különleges módszer lehetővé teszi, hogy gyermeked akár 3 hónapos kortól úgy sajátítsa el az angol nyelvet, mint az anyanyelvét, ismételt meghallgatás és sok ösztönző dicséret mellett!

Saját módszerének kidolgozásához Helen Doron egyetemi tanárként akkor kapta az ihletet, mikor 4 éves kislányát elvitte Suzuki módszerrel történő hegedűoktatásra. Dr. Suzuki a maga módszerét „anyanyelvi megközelítés” néven emlegette, hiszen a pici gyerekek csupán hallás után tanultak meg nála gyönyörűen hegedülni, még mielőtt kottaolvasást tanultak volna. Dr. Suzuki valójában a „zene nyelvéről” beszélt. A már 3 gyermekes Helen ekkor döbbent rá, hogy ez volt eddig a gyermeknek való angoltanítás hibája világszerte! Először a nyelv zenéjét kell megtanulják a gyerekek!

A csecsemők és kisgyermekek ugyanis azáltal tanulják meg az anyanyelvüket, hogy ugyanazokat a szavakat, mondatokat, meséket és dalokat hallják maguk körül és pozitív megerősítést kapnak Tőled és az őket körülvevőktől. Pontosan ugyanilyen természetes módon képesek azonban elsajátítani az angol nyelvet a Helen Doron módszerrel!

Ma a Helen Doron gyerekangol rendszer változatos angoltanfolyamokat kínál gyermekednek 3 hónapostól akár 18 éves korig, saját tananyaggal. Bátran bízhatsz a módszerben, hiszen csak hazánkban több mint 8000 diák tanul angolul, világszerte pedig több millió a Helen Doron módszer szerint.