Óráink, Tanáraink

VivimegenA Helen Doron nyelvórákat főként a délutáni órákban, bölcsőde, óvoda, iskola után tartjuk.

4-8 fős csoportokban zajlanak a foglalkozások, melyek heti egyszer 45 percesek. A foglalkozásokon a sok játék, mozgás, éneklés segítségével a gyerekek bátran használják az angol nyelvet.  A foglalkozások részét képezi az otthoni Cd hallgatás is, melyet gyermeke akár fürdés akár játék közben a háttérben hallgathat.

Nagyon szeretek tanítani, imádom a gyerekeket és az órákat is. Mindig sokat nevetünk és játszunk. Ennél nem is kívánhatnék jobbat!

Gyöngyösön 6 év után is örömmel és izgatottan várjuk az angolul tanulni vágyó gyerekeket. Hatvanban pedig idén szeptemberben indítottuk el gyerekangol foglalkozásainkat a nagyszerű és egyedülálló Helen Doron módszerrel.

A módszernek és a tanárnőknek köszönhetően a gyerekek egyszerre játszanak és tanulnak angolul, mindez barátságos légkörben és kis csoportokban történik.

 

Varga Enikő

A történetem gyerekekkel és az angol nyelvel 2004-ben kezdődött, amikor felvételt nyertem a tanítóképző főiskolára, angol szakra. Diplomám megszerzése után Írországban folytatódott az utam, ahol addig- addig kerestem a gyerekek társaságát, mígnem egy óvodába találtam magam. Itt nemcsak új játékokat, dalokat ismerhettem meg. A különböző nemzetiségű gyerekek rádöbbentettek arra, hogy milyen egyszerűen és könnyedén sajátítják el az angol nyelvet mindenféle szabályok magyarázása nélkül 2-3 évesen! Három év múlva hazajöttem és rátaláltam a Helen Doron módszerre ahol a gyerekek már 3 hónapos kortól jöhetnek hozzánk! Igen! Minél előbb annál jobb, hiszen az anyanyelvünk elsajátítását is már akkor elkezdjük, amikor megszületünk.

A Helen Doron tanfolyam elvégzése óta eltelt pár év, de a lelkesedés csak nőtt és nőtt, olyannyira hogy már nem csak a tanítással, hanem az iskola vezetésével is foglalkozom.

 Tóth-Zana Vivien

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Tanárképző karán végeztem 2011-ben andragógia szakon. A gyakorlataim során sokat foglalkoztam gyerekekkel, gyermekrendezvények lebonyolításában segédkeztem.
Időközben elvégeztem egy óvodai dajka tanfolyamot, mert mindig szerettem volna gyerekekkel foglalkozni.

Az angol nyelv gyermekkorom óta az életem részét képezte, így mikor rátaláltam a Helen Doron nyelviskolára, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. A felnövekvő generációknak az angol lassan a hétköznapok nyelve lesz, hiszen már szinte elkerülhetetlen, hogy bele ne botoljunk. Mindig is szerettem volna valamilyen hasznos dolgot tovább adni, valamilyen nyomot hagyni a világban, és erre nincs is jobb mód, mint kisgyermekeknek adni olyan tudást, aminek a birtokában magabiztos, a világra nyitott felnőttekké válhatnak.

 

Kovács Dorottya

Nincs jobb érzés annál, mint amikor valamibe nagy munkát fektetsz, és hamarosan meglátod az eredményét, ami önmagáért beszél. Ugyan ezt érzem én is nap, mint nap, minden angol órám után. Büszkeséggel tölt el, mikor a gyerekek csak úgy fújják az előző és az aznapi órán tanultakat. Sok játékkal, mozgással és fejlesztő feladatok segítségével sajátítják el a gyerekek az angol nyelvet. A módszer bizonyítottan működik, viszont mindemellett a gyerekek és a nyelv szeretete is elengedhetetlen.

“Az angol nyelv tanítása csak akkor lehet sikeres, ha a diákok látják, hogy a tanár szívből tanít és nem fejből.