Helen Doron Halloween Day 2020

 2020. november 7-én került megrendezésre a Helen Doron Halloween Nap, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, szabaduló szobával, rémisztő szobával, fürdőbomba készítéssel és nem utolsó sorban, a kicsik legnagyobb örömére Trick-or-treat édességgyűjtő körúttal.

Rendhagyó módon, idén nem kora délután és este vehettek részt a kisebbek és nagyobbak a Halloween partikon, hanem már reggel 9-kor vártuk őket egy egész napos mókára. A programok párhuzamosan zajlottak. 

Amikor mindenki megérkezett az Oktatóközpontba, ismertettük a programokat majd két külön csoportra osztottuk a résztvevőket. A 4-9 évesek Enikő és Gabi tanárnénivel, a földszinti szobát vették birtokba és ott kezdődtek el az angol nyelvű Halloween játékok. Megismerték az ünnep legfontosabb karaktereit, majd táncoltak, énekeltek és még annál is többet nevettek! 

Míg a kisebbek a földszinten játszottak, az emeleten a nagyobbak között volt angol nyelvű vetélkedő. Először mindenki kiderítette a Halloween nevét, aztán kezdetét vette a csapatok közötti verseny. 

Az angol játékos foglalkozások után minden gyermek elkészíthette a halloween-i reggelijét, amit az udvaron fogyasztottak el közösen, egy kis meleg tea mellett. 

Reggeli után pedig a kisebbek legizgalmasabb programja kezdőddött, hiszen Trick-or -Treat túrára mentek Gyöngyös utcáin. A körút során több helyen is elénekelték a Halloween dalukat, amiért finom édességet kaptak jutalmul.

Ezzel párhuzamosan a nagyobbak közül a legbátrabbakat a rémület szobája várta az emeleten. Egyesével kellett végigmenniük egy alagúton, teljes sötétségben. A sikításokkal nem spóroltak…

Ezután kézműves foglalkozás következett a kicsiknek és a nagyoknak is, a kisebbek múmiát készítettek és különböző papír dekorációkat, míg a nagyobbak illatos fürdőbombát készíthettek el sajátkezűleg.

Ezután közösen elsétáltunk a La Maria étterembe, ahol finom ebéddel vártak minket.

Ebéd után a nagyobbak szabadulószobából próbáltak meg kijutni, a kisebbek pedig igazi Halloween-i partit tartottak a földszinten.

A szülők délután 3 órára érkeztek meg a gyermekekért, akik óriási mosollyal az arcukon mesélték az élményeiket. 

A programról készült fotókat itt lehet megtekinteni!